Vrouw overleden na ongeval met trein

Steenwijk – Op 5 juli kwam rond 21.15 uur een vrouw te overlijden aan de gevolgen van een aanrijding door een trein. Dit gebeurde bij de spoorovergang nabij de Gagelsweg in Steenwijk. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Ondanks uitgebreid onderzoek heeft de politie nog niet de identiteit van het slachtoffer kunnen vaststellen en om die reden wordt de hulp van het publiek ingeroepen. Wellicht dat men aan de hand van een beknopt signalement alsmede de foto van de fiets waarop ze reed, de politie kan helpen. In dat geval wordt men opgeroepen te bellen met 0900-8844.

Signalement
Het betreft een vrouw in de leeftijd van 60 tot 80 jaar met halflang grijs haar. Zij was gekleed in een blauwe pyamabroek en een rood windjack van het merk ‘Greenstone’. Verder droeg ze bruine half hoge schoen van het merk Wolky (maat 37).

Fiets
Zij reed op een damesfiets van het merk Union. Het betreft een speciale fiets uit 1984 die destijds kort op de markt kwam ter herinnering aan het tachtigjarige bestaan van Union. De fiets draagt de speciale naam “Parade”. De fiets heeft een metalic lichtblauw frame met blauwe gesloten kettingkast en drie versnellingen. Verder zat er een afneembare zwarte fietstas op en een sticker van de inmiddels niet meer bestaande rijwielspeciaalzaak F. Hoogma te Steenwijk. Het voorwiel is voorzien van een band van het merk ‘Traveller’ en het achterwiel is voorzien van een ‘Cordo’-band. Verder heeft de fiets smalle rood-grijze snelbinders en een zadel van het merk ‘viscount’.