Rijbewijs beginnend bestuurder ingehouden

Heteren – Gisteravond reden politie agenten met een onopvallende videoauto op de A50 bij Heteren. Toen ze daar reden werden de agenten met hoge snelheid ingehaald door een personenauto. Op het stuk weg waar een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur geld in verband met het slechte wegdek (spoorvorming).

De bestuurder die de agenten inhaalde bleef met onverminderde snelheid doorrijden richting Arnhem en werd vervolgens gemeten met gemiddeld 168 kilometer per uur. Nadat de 20-jarige beginnend bestuurder uit de gemeente Nunspeet was staande gehouden bleek dat hij ook al tot 2 maal toe “gepakt” was voor het rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat hiervan deze keer geen sprake was en er dus een P-indicatie op de ademtester verscheen.

De beginnend bestuurder verklaarde vervolgens dat hij nu ook een zeer groot probleem had met zijn werkgever omdat hij zijn rijbewijs nodig heeft om zijn werk uit kunnen voeren. Het rijbewijs zal naar verwachting ingehouden worden tot de terechtzitting en dat kan zo maar een paar maanden duren. Tevens zal bij het bepalen van de strafmaat rekening gehouden worden met de “verkeersgeschiedenis” van de beginnend bestuurder en ook het “alcohol-verleden” zal hierin meegenomen worden.