Politie ontdekt vier kwekerijen tijdens ‘Hennepkwekerijen-ruimdag’

Almelo – In totaal zijn vier hennepkwekerijen ontruimd vandaag. De politie wil nogmaals benadrukken dat het ons niet om de hoeveelheid planten gaat maar wel om de gevaarlijke situatie, de politieactie van vandaag is gestopt. Alle kwekerijen zaten in woningen waarnaast gezinnen, met jonge kinderen, wonen. We hebben naast de Botniastate en Dahliastraat in twee woningen aan de Johan Jongkindstraat een hennepplantage aangetroffen.

Bij twee woningen werd de stroom gestolen en bij de andere twee zagen we hoe de ‘kwekers’ levensgevaarlijke vertakkingen hadden gefabriceerd. Bij één woning troffen agenten 700 planten aan.hoewel planten, het waren meer stengels want men had blijkbaar net geoogst. We hebben vandaag drie personen aangehouden en die hebben een verklaring afgelegd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen, ongeveer 1100, planten en bijbehorende apparatuur is door de politie in beslag-genomen en vernietigd.

Het onderzoek gaat door en de politie sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit. De Gemeente Almelo en de woningbouwverenigingen ontvangen van de politie een rapportage zodat ze ook maatregelen kunnen treffen. Hierbij valt te denken aan het sluiten van een woning of het opzeggen van de huur.