Politie controleerde het verkeer op de Hanzeweg

Deventer – De politie heeft dinsdag 13 maart de gehele ochtend tot 12:30 uur radarcontrole gehouden aan de Hanzeweg in Deventer. Bij deze controle passeerden 5657 passanten en werden er 542 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid 86 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

Op de carpoolplaats hielden de Belastingdienst en politie een gezamenlijke controle. In en rond de stad werden zo’n 15.000 auto’s gescand. Dat leverde 110 hits op. Een motoragent begeleidde de betrokken auto’s naar de carpoolplaats. Die waren gezamenlijk goed voor 26.000 euro aan boetes en achterstallige betalingen.

Beslaglegging en andere boetes
Daarnaast werd beslag gelegd op 22 auto’s, waarvan elf direct werden afgevoerd. Ook schreven motoragenten boetes uit voor onder meer het niet dragen van een gordel, bellen achter het stuur of de telefoon vasthouden en gladde banden. In totaal kregen 72 automobilisten zo’n soort bekeuring.

Ook zijn er twee openstaande politieboetes van een onbekend bedrag geïnd. Er werden geen personen aangetroffen die nog een celstraf uit moesten zitten.

Plutosport