Enschedeër met vuurwapen in Dordrecht aangehouden

Dordrecht – Agenten zagen maandagavond op de Wijnstraat een kleine, oude auto rijden, waarvan een koplamp defect was. In de auto zaten drie mannen, waarvan er één een vuurwapen bij zich bleek te hebben. De drie zijn aangehouden.

Defecte koplamp
De agenten waren bezig met hun surveillance en besloten rond 21.00 uur de auto te controleren en de bestuurder aan te spreken op de defecte lamp. Bij die controle zagen ze dat er ook twee passagiers in de auto zaten. De bestuurder legitimeerde zich en toen de agenten de gegevens controleerden bleek dat hij voor veel zaken in de systemen van de politie stond.

Daarna werd ook de andere inzittenden om een legitimatiebewijs gevraagd. Ook deze beide mannen waren bekenden van de politie en één van hen, een 26-jarige man uit Enschede, stond gesignaleerd voor een gevangenisstraf en een boete.

De agenten wilden de gesignaleerde man aanhouden en vroegen de meldkamer een aantal collega’s te sturen die hen kon helpen bij de aanhouding. Die collega’s waren er snel en dat bleek niet overbodig.

Vuurwapen in broeksband
Toen de verdachte werd gezegd dat hij tegen de muur moest gaan staan om te worden gefouilleerd, ging hij er ineens vandoor. Hij kwam echter niet ver, want in no-time had hij twee dienders in zijn nek. Hij verzette zich nog wel, maar dat mocht niet baten. Hij werd onder controle gebracht en geboeid. Hij bleek een geladen vuurwapen in zijn broeksband te hebben. Dit werd uiteraard afgenomen en in beslag genomen.

Daarna werden de twee andere inzittenden aangehouden en daarbij werd geen risico genomen. Agenten maakten gebruik van een speciale procedure voor het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Deze procedure verliep volgens het boekje en de twee mannen, Eindhovenaren van 26- en 29 jaar oud, werden ook aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en daar opgesloten.

Plutosport